Рецепта за кекс "Негърче"

Пригответе се да опитате голяма вкусотия

Необходими продукти:

1. Яйца - 4 бр.
2.Кисело мляко - 250 г.
3. Олио - 1/2 ч.ч.
4. Захар - 2 ч.ч.
5. Брашно - около 400 г.
5.Какао - 2 - 3 с.л.
5. Бакпулвер - 1 бр.
5. Ванилия - 1 бр.

За глазурата

1. масло - 1 пакетче 125 г.
2. Какао - 1 пакетче хубаво.
3. Пудра захар - 1 ч.ч.
4. Вода - 5 - 6 с.л.

Начин на приготвяне:

Разбиваме хубаво яйцата, които задължително са на стайна температура, със захарта, добавяме олиото да го поеме сместа, след това киселото мляко.

Пресяваме брашното, като към него сме прибавили какаото, бакпулвера и ванилията, пресятата смес със бъркане добавяме към разбитата вече смес.

Изсипваме в намаслена тавичка и печем на предварително загрята 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Изпечения кекс нарязваме на ромбоиди и като поистине заливаме с готовата топла глазура, която приготвяме на водна баня.

В купа слагаме маслото, какаото, пудрата захар и водата /може да се замени с прясно мляко/, слагаме на водна баня, бъркаме да се получи гладка хубава шоколадова смес и с нея заливаме поохладения кекс.